Kategorier
Renovering

Är det dags att renovera köket?

Köket är husets hjärta och mycket tid spenderas där. Då är det skönt att ha ett kök man trivs med. För att få ett fräsch och väl fungerande kök så får man helt enkelt utföra en köksrenovering.

En köksrenovering kan se ut på många sätt, det kan vara en helrenovering eller en uppfräschning av det man redan har i köket. En helrenovering är så klart det dyraste alternativet, men har man stått ut med ett slitet kök länge så kan det vara det enda rätta att göra. En sak man kan ha i åtanke är att med ett nyrenoverat kök så kommer huset att få ett högre värde, så det kanske är väl spenderade pengar ändå.

Vid en helrenovering slänger man ut precis allt i köket och fokuserar på all interiör som då även inkulderar väggar, tak och golv. När väggar, tak och golv är renoverade så kan man börja tänka på att sätta in det nya köket och det görs bäst med hjälp från en hantverkare.

En mindre renovering blir en hållbar renovering

Vill man istället satsa på en mindre renovering så gör man både miljön och sitt bankkonto en tjänst eftersom man sparar på pengar men framförallt på jordens resurser. För att hålla renoveringen i en mindre skala så kan man återanvända de skåp man redan har på plats och lackera om skåpsluckorna. Med nylackerade skåpsluckor kommer köket att se ut som att det är nytt och det är ett perfekt sätt att återanvända det man redan har. Hitta mer information om köksrenoveringen på denna sida: https://www.koksrenoveringstockholm.nu/

Kategorier
Allmänt

Vad kostar det att trycka en bok?

Det är något speciellt med böcker, att försjunka i dess sidor och utforska historier. Med teknikens utveckling har det också blivit både enklare och billigare att själv trycka sin bok.

Boken som den ser ut idag har funnits sedan 400-talet efter Kristus, fast på den tiden skrev man av böcker för hand då man ville sprida dem i fler än ett exemplar. Så småningom lärde man sig dock att trycka böcker, och tekniken har utvecklats konstant sedan dess. Det var länge dyrt att trycka böcker, oavsett upplaga, men så är det inte längre idag.

Om man kan tänka sig att tumma något på utformning finns det något som kallas för digitaltryck och print on demand. För att man ska kunna sänka tryck- och produktionskostnaderna har dessa format vissa begränsningar. Det gör att man bara kan trycka ett fåtal böcker till en början, och får beställa fler efter hand. Ska man trycka en vacker konst- eller fotobok är det däremot den exklusiva offset-tekniken som gäller.

Ta in offerter från olika tryckerier

En bok måste också ha ett bra omslag som lockar läsare. Med hjälp av olika digitala designprogram kan man själv fixa layouten till sin bok. Det kan också vara bra att låta någon utomstående gå igenom texter och layout för att hitta eventuella fel och oklarheter. När boken är färdig att trycka och man ska välja tryckeri är ekonomin ofta avgörande. Man brukar enkelt kunna be om en offert via olika tryckeriers hemsidor, så det är lätt att jämföra priser. Hitta mer information på denna hemsida: atta45.se

Kategorier
Renovering

Vad kan en målare erbjuda er?

Har ni nyligen köpt er ett nytt boende? Man kan köpa sitt nya hem som ligger på drömstället, och boendet är dessutom precis så som ni tänkt er, förutom färgen. Som tur är är den enkel att byta.

Väggarna ska inte stoppa en från att köpa sitt drömhus. Har man hittat det perfekta huset är färgen på väggarna det minsta problemet. Det spelar ingen roll om det är en tapet som har lossnat helt, för det är ett enkelt problem att lösa, framförallt för målare. Varför inte vänta med att flytta in och låta målarna sätta den färg eller tapet ni själv önskar ha på väggarna? Tänk att flytta in i sitt drömhem och direkt kunna börja inreda efter sin eget tycke. Det är en väl värd investering att anlita målare om man ska måla om.

Hur mycket kostar det?

För det första spelar det väldigt stor roll var man bor i landet. Till exempel i Stockholm eller Malmö kan det vara dyrare än i en mindre stad. Normalt brukar timpengen ligga på 300 – 600 kronor, detta då innan rot-avdraget. Man kan även be om att få en offert, många erbjuder detta kostnadsfritt. Rot-avdraget gör så ni endast behöver betala 70% av arbetet, avdraget blir upp till 50 000 kronor per person/år. Är ni flera som äger huset kan alla använda sig av det. Var noga med att anlita en målare som betalar F-skatt och har kompetens för arbetet. Ni vill ha hög kvalitet på er målning. Läs mer om måleri på denna hemsida: målareöstermalm.se

Kategorier
Inredning

Braskamin för skön husvärme

Ibland behöver man värma ett helt hus och ibland vill man bara ha det lite extra mysigt. Ingen värme är som den man får av en braskamin. Den värmer skönare, doftar bättre och den fascinerar.

Det är någonting speciellt med eld. Vi är väldigt många som kan förlora oss i att sitta och titta in i lågorna i en brasa. Det är ingen överdrift att säga att eld fascinerar oss människor. Historiskt sett är det enkelt att förstå. Eld har gett oss värme och lagat vår mat i årtusenden.

Idag har vi inget reellt behov av öppen eld längre. Elektriciteten kan ta hand om vår matlagning och vår uppvärmning. Vi bor i stängda och låsta hus och behöver inte heller det skydd mot djur en öppen eld kan ge, och ändå slutar vi inte att lockas.

Ny teknik för en uråldrig uppfinning

Människan är byggd för att hitta lösningar på problem. En braskamin är helt enkelt ett smart sätt att kunna ta in öppen eld i en modern bostad. Det slutar inte heller där. Materialet i en braskamin är designat för att behålla och avge värme under lång tid. När vedträna slocknar finns värmen kvar länge.

En braskamin är en bra investering som del av uppvärmningen av ett hus. Ved är en förnybar råvara med ett anständigt pris. Exempelvis braskaminer i Borås erbjuder dessutom timtals med underhållning. En braskamin är en helhetsupplevelse, för den engagerar doftsinne, syn och hörsel medan den sprider värme och trivsel. Vad väntar du på?

Kategorier
Allmänt

Körkort är nödvändigt i Stockholm

Allt större krav ställs på att man har körkort och detta främst om man söker arbete – oavsett vilket sorts arbete det handlar om. Det kan vara ett jobb som handlar om att sitta i kassan på Ica eller ett jobb som går ut på att servera kaffe på ett kaffe och spelar ingen roll, arbetsgivare använder sig av körkort som en slags gallring då de går igenom ansökningarna för vakanta platser.

Om detta kan man tycka vad som helst, men tyvärr ser verkligheten ut så och speciellt då om man ser till Stockholm där arbetslösheten är relativt hög och där ansökningarna för vakanta arbeten således blir otroligt många. Just i Stockholm kan man annars – tack vare den välutvecklade kollektivtrafiken – skulle fästas allt mindre vikt vi denna rosa lapp; men så är alltså inte fallet.

Det svåra med att ta körkort är att ju längre man väntar – desto svårare blir det också. Detta på grund av att man sällan – som vuxen – har den tid som man måste avsätta och att det på grund av detta faktum också blir svårt. Går man däremot i gymnasiet så har man all tid i världen och kan planera sin uppkörning, sina körlektioner, sin teori och sin halkbana helt efter den dagen man fyller 18 år. Detta är också rekommendationen; ta körkortet så fort som möjligt och påbörja gärna utbildningen innan du blivit myndig – efter blir det betydligt svårare att hitta den tid som ett körkort kräver.

Ta en intensivkurs

Det finns dock vägar att gå även om man fyllt 18 och känner att man måste ta ett körkort snabbt och det bästa sättet här är att anmäla sig till en intensivkurs för körkort. Vid en intensivkurs så avhandlar man alla moment som krävs för att man ska få sitt körkort – med skillnaden att allting är koncentrerat till en- eller två veckor. Det går att anmäla sig till en intensivkurs över hela landet, även om man brukar rekommendera att man håller sig till den stad man bor i.

Bor du exempelvis i Stockholm och väljer att anmäla dig till en intensivkurs där så kommer du också undan med beloppet du tvingas lägga på logi och mat; något du skulle tvingas betala om du istället valde en annan stad. Dock; man ska även ha i beräkningen att Stockholm – på gott och ont – är Sveriges svåraste stad att köra bil i och att det av den anledningen kan vara värt att överväga en intensivkurs någon annanstans.

Menat med detta; anmäler du dig till en intensivkurs i Stockholm så kommer det att vara lite svårare att köra bil just där – men å andra sidan så kommer du att bli en väldigt skicklig bilförare som inte kommer att ha några problem att klara av trafiken i mindre städer.

Vänder vi på problemet; att du anmäler dig till en intensivkurs i en annan stad men bor i Stockholm – ja, då kommer du förmodligen att uppleva problem som ligger i att vänja sig vid tempo, osynliga regler och bilköer. På gott och ont, som sagt – huvudsaken är dock att man verkligen tar sitt körkort då detta alltid leder till något i slutändan.

Kategorier
Allmänt

Flytta endast enstaka möbler med flyttfirma och sköt resten av flytten själv

Rekommenderas att flytta endast enstaka möbler med flyttfirma och sköt resten av flytten själv? Ja, det är naturligtvis en möjlighet att göra så. I synnerhet om det handlar om enstaka möbler som man själv inte klarar av att bära – där finns det egentligen inga andra alternativ än att ta professionell hjälp.

Det är tungt att bära och det kan innebära att vissa möbler bör tas om hand av professionella bärare och av folk som har vana av flyttar. Exempelvis pianon, större soffor, värmepumpar och annat kan med fördel lejas bort i samband med en flytt och då av den två enkla anledningar: 1) man säkerställer att föremålet – möbeln – kommer fram i ett helt skick och 2) man undviker skador. Att lyfta tungt är en påfrestning på kroppen och ovana att bära tyngre saker – exempelvis nedför trappor – kan föra med sig rejäla skador. Detta både på sig själv och på andra. Där bör man definitivt överväga professionell hjälp.

Se till att flytten blir säker

En annan fördel med det valet är att man får en garanti på jobbet. Anlitar man en flyttfirma som arbetar under ansvarsförsäkring så står man också säker om någonting oförutsett inträffar. Det behöver inte innebära att något tungt tappas i samband med ett lyft. Det kan lika gärna handla om en olycka som sker längs vägen och i trafiken. Garanti och försäkring ger trygghet.

Men, det är långt ifrån givet att sådant finns. Det är upp till dig att se till att den flyttfirma du anlitar verkligen har en ansvarsförsäkring och att de ger garanti på sina jobb. Det senare bör alltid vara skriftligt. En annan viktig sak att kolla upp gäller trafikförsäkring. Tyvärr åker många flyttföretag omkring i bilar som saknar sådan: ett snabbt samtal till Trafikverket ger dig svaren. En flytt ska vara säker – ur alla möjliga aspekter.

Värdefulla möbler kan flyttas säkert

Det är inte bara tunga, otympliga möbler och föremål som kan flyttas separat genom en flyttfirma i Stockholm. Även värdefulla saker och mer dyrbara möbler kan med fördel flyttas på samma sätt. Felet många privatpersoner gör är att man flyttar dessa på egen hand och att man då är försiktigt i samband med att man bär möblerna i fråga.

Något som sedan spelar en föga roll då exempelvis den dyra Karin-fåtöljen väl ställs in i flyttbilen och där den sedan kläms fast mellan väggen och en tung byrå. Det har hänt fler än en gång att exempelvis fåtöljer, soffor, bord och lampor tagit skada vid en flytt.

Det krävs ofta en mer genomtänkt packning där man gärna spänner fast de olika sakerna i flyttbilen. Rätt emballage gör också skillnad. Det får man om man väljer den professionella vägen och låter en flyttfirma ta hand om det mest värdefulla.

Visa hur du vill ha det

Ett sista råd för dig som vill flytta tyngre – eller värdefulla – saker i samband med en flytt och ta professionell hjälp för detta: ta plats. Visa hur du vill ha det, förklara värdet på föremålen och se till att detta verkligen går in hos de som ska bära. Du kan definitivt påverka och få dem att tänka ett extra varv så att ingenting skadas.

Glöm ej heller att även en flytt av enstaka möbler och föremål ger dig möjligheten att använda Rut-avdraget. Det innebär att du kan dra av halva kostnaden för arbetet. Så dyrt blir det inte att få värdefulla – eller tyngre – möbler flyttade.

Kategorier
Allmänt

Den rätta maten för din hund

Att hitta bra mat till våra djur kan ibland vara en djungel. Vad är bra och vad är mindre bra för våra små älsklingar? Det är bra att läsa på om vad som är nyttigt och näringsrikt innan man handlar.

När det rör sig om mat till våra husdjur så är faktiskt det allra mesta som finns att tillgå på dagens marknad bra och näringsrikt. Bra mat har en perfekt sammansättning av alla de saker som djuren behöver få i sig. När det gäller till exempel hundfoder så finns det många olika märken och varianter att välja på. Om man är en ny hundägare så kan det vara svårt att veta vad man ska köpa för någon typ av foder, vad som är bra och vad som kanske är lite mindre bra för hunden att få i sig.

Hundfoder som gör din hund stark och lycklig

Det finns många återförsäljare av just hundfoder och man brukar kunna handla detta både i mataffären och i renodlade djurbutiker. Du kan till exempel köpa hundfoder hos Rusta. De har det mesta inom de flesta områden, även när det kommer till mat för våra små fyrbenta älsklingar. En hund kräver bra mat för att kunna må bra och växa samt utvecklas som den ska. Hundgodis kan också vara något man ger ibland ibland men det bör inte vara varje dag eller för ofta. Ett bra och näringsrikt foder till din hund är det allra bästa för att den ska vara lycklig och må bra.

Kategorier
Djur

Ge din valp en bra grund att stå på – anmäl er till en valpkurs

Vill du veta mer om fördelarna med att ta med din valp på en valpkurs? Eller funderar du kanske på hur gammal din valp måste vara för att kunna gå på kurs? Varsågod, den här texten är till dig.

Det finns många fördelar med att ta med din nya valp på valpkurs. Det är ett utmärkt sätt att lära din nya familjemedlem vardagslydnad, samtidigt som ni har roligt tillsammans. En valpkurs är också en bra möjlighet för både dig och din hund att träffa nya vänner. Det bästa av allt? Genom att ge din valp tydliga regler och gränser lägger du grunden för ett lyckat samarbete och ett gott hundliv. Många valpkurser fokuserar på valpens framtid i tävlingar, utvecklar valpens personlighet och tar ett första steg mot att göra dig och din hund till ett superteam.

Hur gammal bör din valp vara för att gå på valpkurs?

En tumregel är att din valp bör vara ungefär 3-4 månader när ni börjar på valpkurs. Men vänta inte för länge med din anmälan. Väntar du för länge riskerar du nämligen att missa den period när din valp har som lättast för att lära sig nya saker. På många valpkurser får din valp inte vara äldre än 6 månader. Vill du fortsätta att gå på kurs efter valpkursen har du flera olika möjligheter att välja mellan. Vad sägs om en kurs i agility? Lydnad? Eller varför inte utmana din hund med en kurs i sökning? Hitta mer info om valpkurser på denna hemsida: valpkursstockholm.se

Kategorier
Allmänt

Hyr en större bil med rejält utrymme

Det spelar ingen roll om man har en stor SUV eller en liten bil, ibland behöver man ett större bagageutrymme. Då är det perfekt att hyra en skåpbil för de större transporter man behöver göra.

Efter en tur till ett större möbelvaruhus kanske man inser att bilen man körde dit med har för litet bagageutrymme. Det är inte att rekommendera att försöka få plats med många platta paket eller färdigbyggda bokhyllor i en vanlig bil. Om man planerar besöket lite i förväg kan man hyra en större transport, exempelvis en skåpbil. Då behöver man inte tumma på vare sig utrymme eller eventuell bärhjälp.

Självklart är det inte bara möbler man kan hyra en större skåpbil för. Det finns mängder av tillfällen då man behöver den tjänsten. Vid ett rejält garageröj, när man sedan åker raka vägen till återvinningscentralen, är det också ett bra tillfälle att hyra skåpbil.

B-körkortet fungerar för de flesta skåpbilar

Det är praktiska med skåpbil jämfört med ett släp är att allt står skyddat och klarar sig från regn och blåst. För den som inte kan parkera med släpvagn är det också lättare att köra en skåpbil. Det finns många skåpbilar som går att hyra om man har ett vanligt B-körkort.

När man hyr en skåpbil måste man kunna uppvisa ett giltigt B-körkort. Är det fler som skall köra hyrbilen behöver man uppge även deras uppgifter. Detta för att det inte skall bli eventuella problem med försäkringen om fordonet skulle vara inblandat i en olycka. Läs vidare om skåpbilar på denna webbsida: https://www.hyraskåpbilstockholm.se

Kategorier
Allmänt

Spela World of Warcraft på en billig speldator

Du behöver inte lägga ut stora pengar på en dator för att spela dina favoritspel. Med lite efterforskning kan du lägga vantarna på en billig speldator som gör jobbet lika bra som en dyrare.

Nuförtiden finns det teknik att leka på andra sätt man gjorde förr. Istället för att leka med kottar eller fantisera fram ett ansikte på en bit bark kan du spela toppmoderna och högklassiga spel på dator. Idag finns det en uppsjö av alternativ av datorspel att spela. League of Legends, Counter-Strike, World of Warcraft är bara några exempel på spel du kan uppleva på din dator. Många av dagens spel är dock så krävande att det behövs en dator som i princip är anpassad enbart efter att klara av spel för att det ska bli en bra upplevelse. Du kanske inte ska räkna med att kunna spela World of Warcraft till exempel på din laptop du använder för jobbet.

Sondera terrängen och håll utkik

Många avskräcks dock av speldatorernas prislappar. Men då har du inte letat tillräckligt noga. Det finns en stor marknad även för billigare speldatorer som klarar av de spel du vill spela. Ibland kanske du kan leta efter begagnade datorer. Många vill gärna byta upp sig och säljer då en mycket väl fungerande speldator för att man har investerat i en ny. Det innebär inte att den äldre är passé på något vis. Tänk igenom vad det egentligen är du vill ha speldatorn till och sondera terrängen ordentligt.