Kategorier
Bostad

Fastighetsboxar – dags för en uppgradering?

Fastighetsboxar ger ett elegant och sofistikerat intryck till en trappuppgång och är en perfekt lösning för dig som fastighetsägare – eller för en BRF – om ni vill göra en uppgradering och fräscha upp i trapphuset. Utöver det rent estetiska lyft fastighetsboxar för med sig så finns även en massa andra fördelar. En sådan handlar om säkerhet.

Tänker man på säkerheten i en fastighet så tänker de allra flesta på det faktum att säkra ytterdörren. Sant är att en inbrottstjuv tar sig in den vägen, men lika sant är att om denne de facto tar sig i så finns en ganska enkel resa för att vidare ta sig in i de enskilda lägenheterna som finns i fastigheten.

Och, bor man i en förening med många medlemmar så blir det också svårt att kontrollera alla besökare. Någon öppnar dörren för en trolig besökare – och sedan sker ett inbrott. De flesta av de senare sker – och här följer den stora poängen med att byta till fastighetsboxar – via brevinkastet på dörren.

Förhindrar inbrott via brevinkastet

Ett brevinkast är den enskilt svagaste punkten som finns på en dörr – och det är en svag punkt som kan elimineras genom att göra ett byte till fastighetsboxar och säkerhetsdörrar som saknar brevinkast.

Att ha dörrar utan brevinkast leder även till andra fördelar: man slipper höra en massa ljud från trapphuset och man slipper känna exempelvis matos från grannarna. Detta samtidigt som fastighetsboxar också gör att en brevbärare inte behöver springa i trapporna – något som även det gör att ljudvolymen minimeras.

Snygga modeller med lång garanti

Väljer man fastighetsboxar så kan man också välja mellan flera olika färger och därigenom också hitta en lösning som ligger i linje med den övriga interiören som finns i trapphuset. Samma sak gäller för själva stilen. Oavsett om ni bor i en äldre fastighet eller i en mer modern sådan så kan ni hitta fastighetsboxar som möter upp den arkitektoniska stilen.

Gällande monteringen så går det utmärkt att antingen borra fast boxarna i väggen, men man kan även beställa tillhörande monteringsanordning som skapar en stabil lösning och där man slipper se att väggen tar skada. Fastighetsboxar kommer även i olika storlekar där exempelvis djup och bredd kan anpassas för att passa även smalare trapphus.

Viktigt att tänka på är att man väljer en tillverkare som ger garanti på produkterna. Fastighetsboxar är en investering och man ska definitivt se till att det finns garanti om någonting skulle gå sönder. Minst tio år är en lämplig garanti att sikta på.