Kategorier
Bygg

Golvslipning Stockholm – hitta rätt företag

Funderar du på att genomföra en golvslipning i Stockholm? I så fall kan vi först och främst gratulera dig till ett bra val. En golvslipning är, i många fall, ett överlägset alternativ i jämförelse med att köpa in ett nytt golv.

Det nya är inte bäst i just detta sammanhang. Faktum är att ett nytt golv medför risker – det kan spricka, det kan bildas bubblor och det kan uppkomma sjöar – i samband med att det läggs in. Detta som en följd av att trä rör på sig i samband med att skiftningar i temperatur och luftfuktighet sker. Ett äldre golv däremot, det har redan gjort sin resa – det har satt sig, utvecklat en egen unik patina och en egen personlighet.

Det enda som krävs är att man tar bort det översta lagret genom en golvslipning och att man sedan också ger en ny ytbehandling – detta leder till ett golv som blir som ett nytt: till en bråkdel av priset. Därför är det en bra idé att välja en golvslipning i Stockholm.

Slipa inte golvet på egen hand

Men, det handlar också om att välja rätt utförare för jobbet. Innan vi visar på hur du ska tänka i den frågan så ska vi också säga att det inte är någon bra idé att göra det själv. Många tänker sig att en golvslipning i Stockholm är ett lämpligt projekt att själv sätta tänderna i. Det är väldigt långt ifrån sanningen.

Att slipa golven handlar om kunskap om materialet – hur mycket kan man slipa – och om att hantera en maskin som rör sig ryckigt och som väger närmare 80 kilo. Minsta felhantering kan skapa skador i golvet som sedan blir omöjliga att få bort. Till detta kommer även en fråga om frakt: hur får du slipmaskinen på plats? Dessutom så ska du även applicera en ytbehandling efter avslutad golvslipning. Något som kräver kunskap och en säker, van hand. Allt detta leder oss till vikten av ett professionellt företag.

Så hittar du rätt företag för din golvslipning i Stockholm

Det finns många företag som erbjuder golvslipning i Stockholm – något som kan vara både positivt och negativt. Konkurrens skapar ofta lägre priser och det är givetvis bra. Men, det handlar även om att kvaliteten kan bli lidande. Vissa företag är helt enkelt bättre än andra. Vi tänkte nedan ge några tips kring hur du kan hitta rätt partner för att slipa dina golv i Stockholm:

  • Rot-avdraget. Kolla att företaget är registrerat för F-skatt. I samband med detta kan du även kolla med Skatteverket om det finns andra anmärkningar. Samma sak hos Kronofogden och ARN.
  • Referenser. Se alltid till att få nummer – och att ringa – till tidigare kunder.
  • Betala efteråt. Du betalar när jobbet är slutfört – aldrig före.
  • Magkänsla. Det är viktigt att du känner förtroende och att du exempelvis kan diskutera fram vilken typ av ytbehandling som kommer att passa bäst för ditt golv – både rent estetiskt och sett till skydd.
  • Dammfri golvslipning. Har företaget moderna slipmaskiner så är detta ett enormt plus då sådana borgar för en dammfri slipning. Detta gör att du slipper en massa slipdamm i bostaden efteråt.