Kategorier
Allmänt

Flyttstädning Stockholm – vanliga frågor 

Hur ska man egentligen tänka vid en flyttstädning i Stockholm? Viktigast är att man faktiskt inser att den flyttstädning man står inför att göra kommer att spela en avgörande roll för en annan person. Den som ska flytta in i din bostad kommer att vilja göra detta utan att behöva lägga en massa tid på att städa. 

På samma sätt som du förväntar dig att den nya bostaden är ren och fräsch så kommer även andra att förvänta sig att en flyttstädning i Stockholm är utförd i samband med sina flyttar. Genom att se sin egen flyttstäd i Stockholm som en länk i en större kedja så brukar också förståelsen kring varför den är viktig att genomföra bli större. 

Med detta sagt så tänkte vi också ge lite tips, råd och information om en flyttstädning i Stockholm och göra det genom att svara på några vanliga frågor – enligt följande: 

Hur pass omfattande är en flyttstädning i Stockholm? 

Väldigt omfattande. En flyttstädning innebär att alla ytskikt ska rengöras, att exempelvis kylskåp, ugn och spis ska vara ordentligt rengjorda, att frysen ska avfrostas, att alla avlopp ska rensas och att fönster ska putsas. Detta bara som ett axplock av vad som inkluderas och krävs för att en flyttstädning ska godkännas. 

Vad händer om jag struntar i min flyttstädning? 

En flyttstädning är obligatorisk att genomföra och om du struntar i den – eller fuskar – så kan den nya ägaren ställa ekonomiska krav på dig, och ha all rätt att göra det. Om du inte orkar eller kan genomföra en flyttstädning i Stockholm så kan du med fördel anlita en städfirma för uppgiften. Tjänsten är inkluderad i Rut så du kan dra av halva kostnaden för arbetet. 

Kan jag slippa en flyttstädning i Stockholm? 

Ja, om du exempelvis ska flytta från en villa och kan tänka dig att lämna kvar saker som den nya ägaren vill ha och behöver. Det går att köpslå kring en flyttstädning, men det ska också i så fall tydligt framgå i avtalet er emellan.