Kategorier
Inredning

Hitta inspiration till kommande braskamin

Med mängder av modeller och prisnivåer på braskaminer kan det vara svårt att hitta rätt. Men ta det lugnt och sök efter inspiration från flera olika håll. Vi tittar på var du hittar inspiration runt om i Stockholm.

Mässor: Det finns flera mässor där återförsäljare av braskaminer har montrar, föreläsningar och informationsträffar. En är exempelvis Hem, Villa & Bostadsrätt. En av de största boendemässorna som går att besöka i Stockholm och som varje år drar tusentals besökare som är intresserade av att bygga om, renovera eller inreda.

Hemnet: Hemnet är betydligt mer än bara Sveriges största portal för förmedling av bostäder. Här hittar man även stor inspiration oavsett om det är badrumsinredning, braskaminer eller entrédörrar som man har intresse för. Hemnet har även en sorteringsfunktion som gör att man snabbt kan få fram de bilder på portalen som just är på braskaminer. Därefter kan man besöka sidan där bostaden presenteras för att få detta i en tydligare kontext.

Återförsäljare: För dig som bor i Stockholm är det aldrig långt till närmaste återförsäljare av braskaminer. Det finns flera stora nationella aktörer som har butiker på flera ställen i staden. Dessa har specialiserat sig på kaminer av olika slag, modeller och märken. Enklare modeller kan även köpas på vissa byggmarknader.

Installatörer: Att installera en braskamin är inte något de flesta klarar av att göra själva. Det behövs en installatör och ibland även bygglov innan detta kan ske. Många installatörer har samarbete med producenter och återförsäljare runt om i Stockholm vilket innebär att de kan erbjuda flera olika lösningar och både leverera och montera. Be en installatör komma hem till dig för att ge offert på både material och montering. I detta fall kan du även passa på att fråga kring vad de rekommenderar för olika alternativ.

Inredningsmagasinen: Framförallt på höstarna och en bit in på vintern brukar inredningsmagasinen ha reportage kring hur man håller värmen under de kallare månaderna. Att Sverige är ett land där intresset för renovering och heminredning är stort är nästan en underdrift. Denna kategorin av tidningar finns det gott om oavsett om prenumeration köps online eller om enstaka nummer köps i en butik.

Tillverkarnas hemsidor: De som lyckas presentera braskaminer utifrån dess allra bästa sida är tillverkarna eller importörerna. Det finns ett par mycket stora märken i Sverige och dessa företags hemsidor är fulla av inspiration, bilder och artiklar kring vad man kan tänka på vid val av modell, underhåll m.m.