Kategorier
Allmänt

Målare Stockholm – så lyckas du med ditt måleri

Många som vill måla om hemma gör det med helt fel inställning. Man vill bli klar och man vill bli det så fort som möjligt. Vilket är logiskt sett till att en målning för med sig enorma fördelar och att det har en förmåga att totalt förändra uttrycket i en bostad – till en ganska rimlig peng dessutom. Felet ligger i att man inte kan påskynda ett måleriprojekt och att det, helt enkelt, måste ta den tid det tar. 

För att lyckas så måste man måla lite som en riktig målare i Stockholm gör och ta lärdom av hur riktiga proffs tar sig an ett projekt. Det finns några tydliga detaljer som sticker ut om man jämför hur en lekman arbetar med hur en professionell målare i Stockholm gör det. Låt oss titta på några uppenbara detaljer: 

Så agerar en målare i Stockholm 

  • Planering och grundarbete. En målare i Stockholm planerar projektet från grunden. Vilket innebär att han har all utrustning, alla verktyg och allt annat som krävs för att lyckas. Inte sällan så kan privatpersoner glömma olika saker och tvingas åka fram och tillbaka mellan hem och bygghandeln. Vilket, så klart, gör att allt tar längre tid. En målare i Stockholm lägger även ner väldigt mycket tid på att täcka exempelvis golv, tak och lister så att inget spill hamnar över dessa. Därefter kommer det absolut viktigaste – Grundarbetet. 
  • Grundarbetet: Ser man till hur privatpersoner agerar i samband med att en yta ska förberedas så handlar det mest om lite pliktskyldigt skrapande och slipande. Man spacklar igen håligheter och slipar bort kanter. Det stora fokuset ligger på att få börja måla. En målare i Stockholm däremot – han vet vikten av förbereda ytan. Rent konkret så kan man översätta detta till att målaren lägger 80% av tiden på att slipa, spackla, tvätta och grundmåla väggen. Du som lekman kanske disponerar 20% av din tid på detta. Däri ligger den största skillnaden. 
  • Målningen. En målare arbetar metodiskt och med rätt verktyg. Roller för de större ytorna, pensel längs med lister och kanter och en hörnsugga vid hörnen. Bakom exempelvis elementen så används en speciell roller som ger tillåtelse att komma åt och göra snyggt. Privatpersoner kör på med rollern så långt det bara är möjligt och använder penseln endast i nödfall. Det skapar ytor som blir ojämnt målade och där man ser flammor, fläckar och andra misstag lite varstans. Inte sällan så blir även en privatperson desorienterad: man glömmer var man målat och det innebär tjocka lager på vissa ställen – och lövtunna sådana på andra. Mycket av detta kan detekteras till det faktum att man målar på kvällen och saknar riktig belysning. 

Avslutningsvis så ser en målare även till att måla till dess att väggen är helt färdig. Många privatpersoner nöjer sig med ett- eller två varv – men det kan krävas betydlig fler än så. Målning måste få ta tid och färgen måste, hur trist det än må vara, torka mellan varven. En annan sak som en målare alltid gör är att direkt ta bort täcktejp från listerna. Den bränner fast annars och det innebär en massa extrajobb. Så, med dessa jämförelser och tips till hands så hoppas vi att du nästa gång målar som en riktig målare i Stockholm och får samma perfekta resultat som en sådan. Lycka till!