Kategorier
Allmänt

Markiser är effektiva, snygga solskydd

Dags att köpa markiser på Lidingö? Oavsett om man bor i en villa eller i en bostadsrätt så är markiser ett väldigt bra val inom solskydd. Till skillnad från exempelvis persienner så ger markiser ett lyxigt intryck där man som exempelvis villaägare kan använda lösningen som ett effektivt sätt att skapa ett helt nytt uttryck för villan man äger. Markiser för exempelvis balkongen i en bostadsrätt skapar en ombonad känsla där balkongen mer känns som ett extrarum. 

Ser man till solskydd så finns en del att välja mellan. Markiser har under senare år fått ett stort uppsving och detta gäller både för privatpersoner, butiker samt för exempelvis BRF:er och restaurangägare. Genom att välja markiser på Lidingö så gör man ett aktivt val i det mer estetiska – man får ett snyggt solskydd som går att matcha mot den övriga stilen man har på exempelvis villan. 

Högre kvalitet på markiser på Lidingö 

Kvaliteten då? Många sätter, med viss rätt, frågetecken för hållbarheten hos markiser. Rent historiskt så har man rätt. Förr så tillverkades markiser med en mer sydeuropeisk marknad i åtanke. 

Detta innebar att de markiser som användes i Sverige hade en begränsad livslängd. Vårt nordiska klimat tog ut en tullavgift i form av rostande metall, hackande mekanik och dukar vars väv sprack och gick sönder i samband med vintern. 

Numera så tillverkas markiser även med oss i åtanke: man skapar lösningar som håller även för vårt mer utmanande klimat och idag så är en investering i markiser på Lidingö att anse som både långsiktig och säker. 

Dagens markiser har enorma fördelar 

Utöver en bättre livslängd så finns även andra fördelar med dagens markiser. Du kan exempelvis välja mellan extremt många storlekar och väldigt många färger. Markiser på Lidingö kan även skräddarsys utifrån dina behov. Vill du ha en måttanpassad markis för exempelvis din uteplats så är det fullt möjligt att beställa en sådan. 

En annan fördel med moderna markiser är hur enkelt de sköts. Glöm det där med vevarm och ett allmänt slit för att dra in- och ut markisen efter hur solen lyser. Dagens markiser kan skötas via en fjärrkontroll, via exempelvis en app som du installerar i telefonen eller genom att sensorer där markisen känner av solen – och själv regleras efter den. Det är, helt enkelt, väldigt smidigt med dagens markiser. 

Professionell hjälp med markiser på Lidingö 

Det du emellertid ska tänka på är följande: de markiser på Lidingö du väljer kommer aldrig att bli bättre än den leverantör du väljer. Se alltid till att välja en trygg och stabil återförsäljare som exempelvis ger dig garantier och som – mer än gärna – är medlem i Solskyddsförbundet. 

Väljer du en seriös leverantör så väljer du en längre hållbarhet på dina markiser på Lidingö och du väljer utöver detta också en professionell hjälp med att både hitta rätt modell för dig och en hjälp med den viktiga monteringen. Det senare är viktigt: ta hjälp med monteringen. Det kostar några kronor, men det garanterar en längre livslängd och en större säkerhet!