Kategorier
Renovering

Takläggare Stockholm – sälj dig inte för billigt

För alla villaägare kommer en dag då taket måste bytas ut. Här ställs man inför ett antal alternativ. Ska man byta taket själv, ska man gå vidare med en takläggare – och vilken takläggare i Stockholm ska man i så fall välja? Det finns definitiv anledning att se över sina val i denna fråga. Tyvärr ser man en hel del fuskjobb och oseriösa aktörer i branschen och i synnerhet i Stockholm.

Just takläggning i Stockholm har visat sig vara ett område dit många ljusskygga företag sökt sig. Anledningen är enkel att förklara: för att bli takläggare krävs ingen utbildning – man går bredvid i ett X antal timmar och lär sig jobbet genom att ta rygg på någon annan. Detta skapar en situation där vissa takläggare i Stockholm håller en väldigt hög klass, medan somliga inte alls når den verkshöjd man har rätt att kräva som beställare.

Undvik fuskjobb i Stockholm

Hur ska man då veta vem som är rätt takläggare i Stockholm och samtidigt undvika de sämre företagen inom branschen? Vi tänkte här gå igenom några tips kring detta, men innan dess så ska vi peka på vikten av att inte sälja sig för billigt. Man vill aldrig betala mer pengar än nödvändigt och detta är givetvis en sund tanke och ett bra förhållningssätt.

Men, det handlar också om att många hantverkare och takläggare spelar på detta. Man vet att en låg offert är lockande och man vet att många kunder kommer att jaga det lägsta möjliga priset. Därför bör man vara lite på sin vakt. Ett lågt pris för en takläggare i Stockholm kan indikera att någonting är lurt. Väljer du en sådan offert så bör du verifiera kvalitet genom vidare undersökningar av företaget och inte chansa.

Så hittar du rätt takläggare i Stockholm

Frågan är hur man kan verifiera kvalitet? Helt lätt är det inte, men det finns några ledtrådar att följa i jakten på en högkvalitativ takläggare. Vi tittar närmare på några av dessa:

  • Erfarenhet. Hur länge har företaget funnits? Vi skulle säga att ett företag med några år på nacken är ett bättre val än ett helt nyetablerat sådant. Givet då hur länge de anställda arbetat som takläggare.
  • Referenser. Var har man jobbat – och kan dessa kunder nås på något sätt. Man kan läsa omdömen på nätet och man kan se om företaget har exempelvis anmärkningar hos ARN. Men, det är även viktigt att kontakta riktiga människor. Att slå en signal till en tidigare kund ger dig en bra bild av vad du kan förvänta dig!
  • Garantier. Hur lång garanti erbjuds du för en takläggning? Företag som ger garantier är också trygga med att sitt sätt att arbeta är det rätta. Runt tio års garanti är en lämplig siffra att få som kund – och detta ska framgå skriftligt.
  • Betalningen. Du ska alltid betala när jobbet är slutfört – och gärna besiktigat av en extern besiktningsman. Betala aldrig innan eller under jobbet.